Recept - losos v mede a horčici
nezadaný
03.09.2025 (9/2025)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: SEPTEMBER 2025
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 91
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie:
• 500 g lososa s kožou
• 20 g masla
• 20 g medu
• 10 g dijonskej horčice
• 200 g jazmínovej ryže
• soľ, korenie
Postup:
1. Pripravíme si marinádu z masla, medu a horčice, ktoré spolu zmiešame a zohrejeme v malom hrnci. Marinádou potrieme lososa a odložíme ho do chladničky, ideálne na celú noc. Časť marinády si odložíme na potretie lososa pred pečením.
2. Ryžu prepláchneme 3-4 razy studenou vodou, zalejeme vodou a privedieme do varu. Uvaríme ju do polomäkka.
3. Lososa uložíme na plech, potrieme zvyškom marinády a pečieme cca 25 minút na 180 stupňoch. Počas pečenia polievame lososa výpekom.
4. Podávame s ryžou, prípadne so zeleninovou oblohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Koniar z pizzerie BELLA PIAZZA, FB bellapiazza

Celá fotogaléria k článku