Recept - FILETY ZO PSTRUHA s tagliatellami
nezadaný
30.07.2025 (8/2025)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: AUGUST 2025
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 90
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie:
• 300 g pstruha
• 150 g cestovín tagliatelle
• 20 g kôpru
• 100 g granátového jablka
• 20 g masla
• 10 g cibule
• 10 g cesnaku
• 200 g špenátu
• 100 ml smotany
• 10 ml citrónovej šťavy
• 10 ml olivového oleja
• soľ, korenie
Postup:
1. Omáčka. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na drobno a opečieme na masle s olivovým olejom. Pridáme špenát a necháme ho zvädnúť. Na záver prilejeme smotanu a necháme všetko spolu zovrieť.
2. Tagliatelle. Cestoviny uvaríme al dente v dostatočnom množstve osolenej vriacej vody. Pridáme ich k omáčke. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme granátové jablko a na drobno nasekaný kôpor.
3. Pstruh. Filety dôkladne zbavené kostí nakrájame na väčšie kúsky a jemne osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji najskôr na strane, kde je koža. Potom opatrne otočíme a pečieme ešte pár minút, ale už len na slabom plameni alebo stupni. Keď je už ryba kožou hore, dopečie sa aj na slabom plameni.
Opečené filety servírujeme na cestovinách s omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Koniar z pizzerie BELLA PIAZZA, FB bellapiazza

Celá fotogaléria k článku