Recept - Domáca treska v majonéze
nezadaný
01.03.2025 (3/2025)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: MAREC 2025
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 95
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie:
• 1000 g tresky
• 400 g majonézy
• 350 ml octu
• 4 PL horčice
• 3 ks veľkej mrkvy
• 2 ks cibule
• 5 ks bobkového listu
• 6 ks čierneho korenia
• ½ ČL soli
• 3 l vody
• mleté čierne korenie
Postup:
1. Do hrnca nalejeme 3 l vody, pridáme 300 ml octu, bobkový list, celé korenie a necháme spolu variť 5 – 7 minút. Do vriacej vody vložíme tresku a varíme 15 minút. Uvarenú tresku vyberieme z vody, necháme vychladnúť.
2. Mrkvu uvaríme v osolenej vode.
3. Vychladnutú tresku vložíme do misky, natrháme ju na malé kúsky alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme nastrúhanú mrkvu, cibuľku nakrájanú na drobno, horčicu a ocot. Okoreníme mletým korením. Nakoniec pridáme majonézu a dobre premiešame.

Prajeme vám dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Koniar z pizzerie BELLA PIAZZA FB bellapiaza

Celá fotogaléria k článku