Recept - Pohánkový šalát s krevetami
nezadaný
04.12.2025 (12/2025)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2025
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 91
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie (na 4 porcie):
• 200 g pohánky
• 100 g paradajok
• 100 g šalátovej uhorky
• 50 g granátového jablka
• 50 g mix šalátových listov
• 100 ml olivového oleja
• 20 g horčice
• 10 g medu
• 100 g kreviet
• 5 g soli
• 5 g korenia
Postup:
1. Pohánku uvaríme v slanej vode. Paradajky a uhorky nakrájame na drobné kocky. Pridáme k nim vylúpané granátové jablko. Šalátové listy natrháme na menšie kusy a primiešame k zelenine s granátovým jablkom. K zmesi pridáme uvarenú pohánku.
2. V osobitnej miske si pripravíme dresing. Ponorným mixérom zmiešame olej, med, horčicu, soľ a korenie, potom hotový dresing zamiešame do šalátu.
3. Krevety opečieme na olivovom oleji, dochutíme ich soľou a korením.
4. Podávame so šalátom a kváskovým chlebíkom.
Želáme vám dobrú chuť!

Celá fotogaléria k článku