Recept - Pražma v slanej kruste
nezadaný
01.12.2024 (12/2024)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: DECEMBER 2024
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 95
Článok si môžeš prečítať zadarmo od 02.06.2025.
Ingrediencie:
• 1 ks pražmy
• 3 bielka
• 1 kg morskej soli
• 3 strúčiky cesnaku
• 3 plátky masla
• jeden citrón
• bylinky na ryby
Postup:
1. Pražmu umyjeme a osušíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, primiešame soľ a bylinky na ryby. Vznikne slaná zmes. Pražmu naplníme cesnakom, citrónom a bylinkami. Z polovice slanej zmesi urobíme lôžko, do ktorého vložíme naplnenú rybu. Zvyšnou zmesou rybu obalíme, aby bola celá zakrytá. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 40 minút.
2. Rybu vyberieme z rúry, krustu rozbijeme a opatrne ju odstránime z ryby. Na záver ešte uložíme na rybu plátky masla a na 10 minút dáme zapiecť.
Dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Koniar
z pizzerie BELLA PIAZZA
FB bellapiaza
