Recept - Zubáč na čiernej šošovici beluga
nezadaný
07.10.2025 (10/2025)
0
info
Kategória: Infoservis
Vyšiel v čísle: OKTÓBER 2025
Počet strán v magazíne: 1
Od strany: 87
Článok si môžeš prečítať zadarmo.
Ingrediencie (na 4 porcie):
• 300 g zubáča (2 filety)
• 400 g šošovice beluga
• 200 g mrkvy
• 100 g červenej cibule
• 100 g masla
• 2 PL olivového oleja
• soľ, čierne korenie
• čerstvé bylinky – bazalka, mäta, klíčky
Postup:
1. Šošovicu beluga uvaríme do mäkka v osolenej vode. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Opečieme ju na masle s trochou vody. Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a tiež opečieme na masle s trochou vody. Mrkvu a cibuľu zmiešame s uvarenou šošovicou beluga.
2. Filety zo zubáča osolíme a okoreníme. Opekáme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom najskôr kožou nadol. Môžeme jemne pritlačiť obracačkou, aby sa koža opiekla rovnomerne. Keď je koža chrumkavá, zubáča otočíme a pridáme k nemu 20 g masla, citrónovú šťavu a ešte chvíľu dopekáme.
3. Opečené filety zubáča servírujeme na šalátiku zo šošovice beluga, mrkvy a cibule. Ozdobíme bylinkami.
Želáme vám dobrú chuť!
Recept pripravil šéfkuchár Lukáš Živčic
Bella Catering

Celá fotogaléria k článku